Fura lány a szomszédból

Fura lány a szomszédból

Miért és hogyan válassz kelyhet?

2018. február 07. - Fura lány

Az első kérdés, amit fel szoktak tenni, ha megtudják, kelyhet használok, hogy mégis miért. Itt pár pontban leírom, mik az előnyei számomra.

  1. Olcsóbb.

Eddig havonta 1-2000 forint simán elment az eldobható termékekre, míg egy olcsóbb, de jó minőségű intimkelyhet meg lehet venni 3-5000 forintért, és ezek után 10 évig használható. Elég hamar behozza az árát.

  1. Környezetbarátabb

Sokan megírták már, egy nő mégis hány betétet/tampont használ el élete során, ami szinte soha nem fog lebomlani. Egy, max. két kehellyel 10 évet is el lehet lenni, ráadásul az orvosi szilikont már újra is tudják hasznosítani.

  1. Nem kell félni az átázástól

Egy megfelelő kapacitású kehellyel akár 12 órán át is el lehet lenni (persze ez erősen egyénfüggő is), így akár egy egész munkanapot ki lehet bírni úgy, hogy nem kell foglalkozni a menstruációval.

 

  1. Kevesebb, enyhébb görcsök

Nagyon sok nő számolt be arról, hogy mióta kelyhet használ, kevesebbet és enyhébben vagy egyáltalán nem görcsöl már. Persze ez is, mint minden más, egyén függő.

 

 

És ha egyszer elhatároztad magad, hogy kelyhet válassz, akkor jöjjön egy kis segítség a hogyanjához:

 

Nagyon fontos, hogy ne hagyd becsapni magad! Nem egy webshop nyerészkedik azzal, hogy Aliról vásárol 200 forintos kelyheket, majd orvosi szilikonként árulja több ezer forintért. Az Alin kapható párszáz forintos kelyhek semmiképp sem orvosi szilikonból készültek; mivel senki nem kéri rajtuk számon, azt írnak, amit akarnak. Ahogy az sem jelent minőségi biztosítást, hogy boltokban/drogériákban kaphatók! Vásárolj tudatosan, semmiképp se vedd meg az első kelyhet, ami a kezed/neted ügyébe kerül, nehogy csalódás legyen vége. És a figyelmeztetés után jöjjön, mégis mi alapján válassz kelyhet.

 

  1. A méhszájad magassága

Ez az egyik legfontosabb kérdés, mielőtt egyáltalán a márkák között elkezdhetsz keresgélni. Ha magasan van a méhszájad, és túl kicsi kelyhet veszel, meg fogsz szenvedni a kivétellel, ha pedig alacsonyan van és túl nagyot veszel, nem fogod tudni feltuszkolni. Nehogy ezen múljon egy jó élmény!

  1. Vérzésed erőssége

A hüvely rugalmas, ezért nem kell félni a nagyobb kelyhektől sem! Főleg, ha már élsz szexuális életet. Ne aggódj, egy jól megválasztott kelyhet semmiképp sem fogsz érezni, akkor sem, ha a tampont érezted: az kiszárít belülről és érzékenyebbé tesz. Ez nem fog. Szóval ha erős a vérzésed, nyugodtan válassz nagyobb kapacitású kelyhet, ha gyenge, akkor kisebbet.

  1. Görcsök erőssége

Ha nem vagy görcsölős, bátran választhatsz keményebb kelyhet, de ha nagyon görcsölsz, akkor jobban jársz, ha egy puhábbat próbálsz ki. Mi elsőre egy közepesen kemény kelyhet szoktunk ajánlani, mert utána könnyebb másikat ajánlani.

  1. A kehely anyaga

Három anyagból szoktak kelyhet készíteni: orvosi szilikon, orvosi TPE és gumi. De mivel nem ellenőrzik Magyaroszágon elég szigorúan, így jobb, ha megbizonyosodsz róla, tényleg azt kapsz, amit mondanak. A kelyhek, amikről írok, biztonságosak, illetve az intimkelyhes csoportunkból mellékelem azoknak a kelyheknek a listáját, amikről biztosan tudjuk, hogy minőségi kelyhek. Fontos: ha latexallergiád van, semmiképp se válassz Keeper cupot! Előnye, hogy mivel természetes anyag, 100%-an lebomlik, viszont csak fertőtlenítő folyadékban szabad tisztítani, mert pár forralás után szétbomlik.

                                                  

Ha pedig bármi kérdésetek lenne, bátran jelentkezzetek a csoportunkba, és kérdezzetek. Intimkehely és mosibetét kérdések és válaszok (csak nőknek!) https://www.facebook.com/groups/149969242079513/

 

Biztonságos kelyhek:

  1. Amycup Crystal
  2. Bellacup ( CSAK amelyiknek a szára bogyókból áll ):
  3. Casco cup
  4. Clari cup
  5. Diva cup:
  6. Eva cup ( Anigan és az olasz egyaránt)
  7. Femmecup (az angol Femmecup)
  8. Femmycycle
  9. Gaiacup
  10. Halo Cup
  11. Iris cup: 
  12. Juju: 
  13. Keeper és Mooncup (az amerikai és az angol, széles peremű)
  14. Ladycup ( CSAK az eredeti Ladycup aminek 6 léglyuka van
  15. Lalicup
  16. Lena
  17. Lily (Az intiminától)
  18. Luneale cup
  19. Lunette: 
  20. Luv Ur Body: 
  21. Mami Cup
  22. MeLuna: 
  23. Fleur
  24. Merula
  25. Miacup
  26. Misscup
  27. Lybera/Eco/Fluxy cup (ugyanaz mindhárom, csak más helyen árulják)
  28. Miu Cup
  29. Monthlycup
  30. Natú cup
  31. Naturcup
  32. Organicup
  33. Rainbow cup (CSAK AZ OLASZ!!!)
  34. Rubycup
  35. Sckoon
  36. Selena
  37. Si-bell és a rá hasonlító Claricup
  38. Super Jennie
  39. Uni Cup
  40. Yuuki

A bejegyzés trackback címe:

https://furalanyaszomszedbol.blog.hu/api/trackback/id/tr4513635650

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása