Fura lány a szomszédból

Fura lány a szomszédból

Menüterves próbálkozásaink

2018. február 05. - Fura lány

Az a helyzet, hogy nem értettük, hogyan folyik ki egy rakat pénz. De tényleg. Tisztában voltunk a fix költségeinkkel, de akárhogy számoltuk, azoknak nem szabadott volna semmiféle fennakadást okozniuk. Amióta csomó háztartási dolgot lecseréltünk tartósra és környezetbarátra, alig kell vásárolnunk. Úgyhogy az előző hónapban összeszámoltuk a költségeinket, és kijött, hogy irgalmatlan mennyiségű pénz megy el kajára. Hát, maradjunk annyiban, hogy mindkettőnk haja égnek állt.

Úgyhogy ezt megfékezendő, februárban kísérletet teszünk egy menüterv elkészítésére és annak betartására. A kétnaponta főzős verziót választottuk, mert én mélységesen gyűlölök főzni, és ugyan párom szeret, mindketten viszonylag későn érünk haza és akkor sem a konyhában szeretnénk tölteni a szabadidőnket.

Ami ugye nagy nehézséget okoz, az a két emberre főzés. Fagyasztani egyikünk sem akar, maximum az alapanyagokat, de magát a kész ételt semmiképpen. Így marad az a verzió, hogy megpróbáljuk kitalálni, mennyi is az elég.

Előző hónaptól a zöldségeken és húson kívül mindent online vásárolunk. Mivel értelmes távolságban nem lehet csomagolásmentes dolgokat vásárolni, így ez a legjobb verzió. Egyszerre tudunk nagy mennyiségben rendelni, kocsi híján csak kevés dolgot tudnánk megvenni egyszerre, amikor úgyis vesz az ember egy-két felesleges dolgot. Illetve mivel sokkal több idő, és komoly feszültségforrás (legalábbis nekem mindenképpen), fáradtan érek haza és nincs erőm semmihez. Itt meg 15-20 perc alatt lezavarom a vásárlást, csak azt veszem, ami tényleg kell, mert tuti nem vagyok sem éhes, sem szomjas.

Úgyhogy menüterv. Próbáltuk úgy összeállítani, hogy minden nap legyen valamilyen leves és főétel; beírtam pár desszertreceptet, de mivel erre nincs mindig igényünk, csak ötlet gyanánt vannak. Fontos kitétel volt, hogy egyszerű és viszonylag gyorsan elkészíthető dolgok legyenek. Kiegyeztünk abban, hogy mivel általában én érek haza hamarabb, én összekészítem az alapanyagokat, maga az elkészítés pedig a páromra vár.

Szóval nagy reményeket fűzök hozzá, de majd kiderül, mennyire fog beválni.

Szóval itt az első heti tervünk:

 

  Hétfő Kedd Szerda
1. hét húsleves  (vasárnap elkészítve) bableves bableves
  Krumplipüré rántott gombával és hússal Krumplipüré rántott gombával és hússal valamilyen tészta
  tegnapi palacsinta piskóta tegnapi piskóta

 

Csütörtök Péntek Szombat Vasárnap
hagymakrémleves tegnapi hagymakrémleves zöldbableves tegnapi zöldbableves
tegnapi tészta lazac tejszínes újhagymás mártásban sütőben sült hús krumplival csirkepaprikás nokedlivel
tejbegríz      

A bejegyzés trackback címe:

https://furalanyaszomszedbol.blog.hu/api/trackback/id/tr9613636418

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása